Hvordan er den typiske nordiske brennestilen?

Den typiske nordiske brennestilen

Kaffe brennes på utrolig mange forskjellige måter. Brennestilen i norden, har andre typiske trekk enn for eksempel brennestilen i Italia. Men hva er egentlig typisk for den nordiske brennestilen?

Marit Lynes fra Norsk Kaffeinformasjon sier litt om nettopp dette. "- Det blir som et kjøttstykke som du putter i ovnen, hvis du har en fantastisk god kvalitet så vil du ikke at det kjøttet skal være helt gjennomstekt. Og det er også ganske spesielt for den norske kaffesmaken, at vi er vant med lysbrent kaffe."

I Norge finnes over 80 små og store kaffebrennerier. Flere av disse brenneriene har i den siste tiden fått internasjonal oppmerksomhet. En av disse er Jacu Coffee Roastery som holder til i Ålesund. Daglig leder Anne Birte Bjørdal Hanken mener at oppmerksomheten skyldes den oppsiktsvekkende lyse brennestilen. Hun understreker også viktigheten av høy kvalitet på råvarene som gjør det mulig å brenne så lyst.

"- Men jeg tror også at vi nå står vi litt på skuldrene til generasjonene bakover, som alltid har vært vant til å få gode kaffebønner hit til Norge fordi vi eksporterte klippfisk - veldig mye fra Ålesund. Det gikk store skip med klippfisk til Brasil og de skipene tok kaffebønner tilbake til Norge."

Den typiske nordiske brennestilen er preget av at vi lenge har hatt tilgang på gode kvalitetsbønner, i norden og kanskje spesielt i Norge.

Flere fra Kaffeprat

Drømmer du om utsøkt kaffe på kontoret