Kvalitet = bærekraft

SKREVET AVMartine H. Pettersen

Noen viktige innspill for et enklere valg av rett leverandør for din bedrift.

Det er liten tvil om at verden står ovenfor en stor miljøutfordring. Det er også liten tvil om at mange bedrifter gjør konkrete tiltak for å innlemme bærekraft i bedriftskulturen. 

Innenfor alle bransjer er spørsmål om bedriftens forhold til bærekraft blitt en del av kjøpsprosessen. Å kommunisere bedriftens miljøprofil er derfor blitt en del av markedsføringen, men hvordan sikrer vi at tiltakene vi gjør er mest mulig effektive?

I kaffebransjen vil vi tørre å påstå at det har blitt vanskeligere, og ikke lettere, for en miljøbevisst forbruker å velge den rette kaffeløsningen. Mange aktører flagger en rekke miljøtiltak; ulike sertifiseringer, plantebaserte pappkopper, støtte til plantasjer, nedbrytbar innpakking, miljøvennlige maskiner osv.

Vi sier ikke at noe av dette er feil, eller at det ikke hjelper miljøet. Denne bevisstheten er tvert imot veldig viktig for miljøet, men vi ønsker med noen viktige innspill å gjøre det enklere for forbrukeren å finne frem til rett leverandør for sin bedrift.

Velg kvalitet!

En ganske enkel måte å bidra positivt til miljøet på; er å velge kvalitet. Massiv avskoging er et av kjerneproblemene med kaffeproduksjon i dag. Det avskoges for å rydde vei for større kaffeplantasjer. Kaffeplantasjer med fokus på enorme kvantum istedenfor kvalitet. I produksjon av dette kvantumet blir det å ivareta lokalt økosystem ofte oversett.

Velger du kvalitetskaffe, får du et produkt som smaker mye bedre, og slik kaffe kommer fra farmer, som får en bærekraftig betaling for produktet de leverer. De får nok betalt til å behandle jordsmonn, planter, og lokalt økosystem med den respekt og forsiktighet den trenger for å gro frem kvalitetsprodukter.

Fordelene av å velge kvalitet er ikke begrenset til kaffebønnene du velger. En kaffemaskin bestående av komponenter av lav kvalitet, øker både frekvens på serviceoppdrag og utskifte av kaffemaskin. Dette er på ingen måte godt nytt for miljøet.

Miljø-sertifiseringer, miljøvennlige maskiner og nedbrytbart bruksmateriell er bærekraftige tiltak. Vi i Magnat Kaffehus tilbyr naturligvis dette i kombinasjon med et tydelig fokus på å levere utsøkt kvalitetskaffe fra en maskin bestående av slitesterke kvalitetskomponenter. Et produkt som er bærekraftig i seg selv.Les mer om vårt forhold til bærekraft

Bærekraft og miljø har vært en integrert del av forretningsplanen vår siden 2016, og i 2019 ansatte vi Martine Pettersen som miljø- og bærekrafts koordinator.

Miljø

Flere fra Nyheter

Drømmer du om utsøkt kaffe på kontoret