I verdenstoppen på kaffekonsum

Hvor mye kaffe drikker nordmenn?

Norsk Kaffeinformasjon har målt norsk kaffekonsum helt tilbake til begynnelsen av 60-tallet, og konsumet er veldig konstant. Per kapita så ligger vi på mellom 8,5 - 10kg (i året), det har vi gjort helt siden begynnelsen av 60-tallet. Marit Lynes fra Norsk Kaffeinformasjon mener at dette kan skyldes den høye kvaliteten på kaffebønner som importeres til Norge.

Hun nevner også at Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder konsum av kaffe. Det eneste landet som konsumerer mer enn nordmenn er finnene. Nordmenn er vant til god kvalitet på kaffen, noe som også skyldes måten vi brenner og tilbereder den på.

Kaffehistoriker og forfatter Mark Pendergrast sier spøkefullt at nordmenn har mye bedre smak enn mange andre land. Han forteller videre i intervjuet at nordmenn så og si bare konsumerer arabica kaffe og nesten aldri bruker robusta-bønner.

Oppsummert så drikker vi nordmenn utrolig mye kaffe. Faktisk omlag 3-4 kopper om dagen per kapita. Hvis du er en kaffedrikker er det sannsynlig at du drikker mye mer enn 4 kopper, men stiller vi noen gang spørsmål til smaken på det vi drikker? Eller er kaffedrikking bare blitt en vane?

Vi i Magnat Kaffehus er lidenskaplig opptatt av kaffe. Å spesielt fordi vi nordmenn drikker så mye av det, mener vi den burde være god. Ekstra god. Derfor er vi stolte av å levere utsøkt kaffe til bedriftsmarkedet.

Så, drømmer du om utsøkt kaffe på kontoret? Ta kontakt.

Flere fra Coffee Library

Drømmer du om utsøkt kaffe på kontoret