Et vellykket samarbeid med Miljøagentene i 2020

I begynnelsen av 2019 besluttet ˚Magnat Kaffehus at fem prosent av overskuddet skal gå til de som daglig jobber med å ta vare på kloden vår. Derfor gikk 5% av 2019 resultatet til å støtte Miljøagentene — barnas miljøvernorganisasjon — med 100 000 kroner.

Bildene er hentet fra miljoagentene.no

Dette året har vært veldig annerledes enn vi kunne forestille oss, men Miljøagentene har likevel vært virksomme i deres arbeid om å skape et varig og løsningsorientert engasjement for natur og miljøvern.

Året 2020 startet med et pang hos Miljøagentene, da det ble opprettet en helt ny kampanje. Klimakokkene er en klimasmart matkonkurranse som er rettet mot mat og helsefaget på skolene. Dette var en stor suksess med mange gode bidrag fra overalt i Norge. Over 5000 elever deltok og det ble kjørt en "beste rett"-runde hos Toro.

Miljøagentene har også gjennomført skolekampanjen Beintøft med over 53.000 deltagere, som ryddet søppel og strender.

Barnas klimapanel meldte inn skjerpede klimamål for Norge.

Klimaforskerne Bård Lahn og Kari Alterskjær fikk "Barnas Klimaopprør", Barnas Klimapanels siste klimarapport.

I tillegg til dette fikk Miljøagentene et samarbeid i WWF — NRK TV-aksjonen i år — og bidro med ambassadører inn i den store nasjonale dugnaden for å redde havet, og i samarbeid med Redd Barna fikk Barnas Klimapanel lansert klimarapporten for 2020.

Under nedstengningen av Norge kjørte Miljøagentene en suksessfull kampanje på SoMe som het Dagens Oppdrag som handlet om å sende inn miljøvennlige bidrag. Hver dag trakk Miljøagentene en vinner og de fikk med mange aktører som ønsket å bidra for miljøet.

Dette er et utvalg av alt det Miljøagentene har fått til i år, og vi er veldig stolte av å kunne være med å støtte dette, slik at vi sammen kan gjøre en forskjell for miljøet som vi alle er en del av.

Flere fra Miljø

Drømmer du om utsøkt kaffe på kontoret